Gesprek / discussie

Vrijheidslezing door Anabel Hernández (i.s.m. De Balie)

De Balie in Amsterdam organiseert al voor de twintigste keer De Vrijheidslezing, waarin het verhaal van een internationale vrijheidsdenker centraal staat. De Vrijheidslezing komt ook dit jaar weer naar Den Haag. Gast is de Mexicaanse onderzoeksjournalist en activist Anabel Hernández, die vooral bekendheid verwierf met haar boek Narcoland: The Mexican Drug Lords and their Godfathers. Hernández schreef ook over slavenarbeid, seksuele uitbuiting en machtsmisbruik.

Moderator van de avond is Edwin Koopman. Hij gaat in gesprek met Anabel Hernández en nog 2 aan te kondigen gasten. Edwin Koopman (1964) is Latijns Amerika journalist en analist voor Trouw, VPRO Bureau Buitenland, NOS en Clingendael Spectator. Hij studeerde af op de aardbeving in Mexico (1985), woonde er langere tijd en doet sinds 25 jaar verslag over de drugsoorlog en de Mexicaanse politiek. 

 

Een randprogramma verbindt de lezing met Nederlandse deskundigen, kunstenaars en andere betrokkenen.

 

         

Bezoekers van de Vrijheidslezing kunnen deelnemen aan de rondleiding door de expositie van Justice and Peace Nederland: SHRINKING SPACE – We Are All Human Rights Defenders #2.

 

Met dank aan SMX Collective