Its All About Food

Unser täglich Brot [Our Daily Bread]

Nikolaus Geyrhalter / At / 2005 / 90 min / 

 

Het is geen geheim waar ons eten vandaan komt, maar wie durft ernaar te kijken? Oostenrijks cinema vérité-filmer Nikolaus Geyrhalter kreeg toegang tot state of the art megavoedselfabrieken en filmde daar in lange, statische shots stap voor stap hoe ons voedsel wordt gemaakt. Dat betekent niet alleen hoe het wordt gezaaid, besproeid en geoogst, maar ook hoe het wordt gekweekt, geslacht en verpakt. Uiteindelijk oordeelt regisseur noch film: dit is de realiteit van onze voedselproductie. Die is misschien niet altijd gemakkelijk om naar te kijken, maar hoe voed je anders miljoenen monden per dag? Het is aan de kijker om dus iets van de film te vinden.

 

Reserveer voor de unieke ‘eet-experience’ van Juni Café
Neem vanaf 18.00 uur plaats in de Bankhal voor een uniek diner! Met een dikke knipoog naar de sfeer van de film organiseert Juni Café een ware eet-experience. Geen warme aankleding, maar de kille setting van een laboratorium; de Juni-koks creëren voor de gelegenheid een totaal andere sfeer dan je van hen gewend bent. Uiteraard gaat achter de gespeelde façade alles schuil waar Juni voor staat: heerlijk en eerlijke gerechten en prachtig opgemaakte borden. Bestel nu alvast een online combiticket voor €12,50 (toegangsprijs aan de deur: €15,-). 

 

Deze film maakt deel uit van het vierdaagse programma It’s All About Food.