Nutshuis Cinema

Tempestad (i.s.m. Justice and Peace)

 

Tatiana Huezo

 

MX / 2016 / 105 min / Spaans gesproken (Engelse ondertitels)

 

Te vaak verdwijnen mensen in Mexico zomaar. Een corrupte en criminele politiestaat houdt dit systeem in stand. Regisseur Tatiana Huezo neemt dit als uitgangspunt voor een hoogstpersoonlijke en emotionele documentaire-ervaring over angst, verlies en onzekerheid. Rauwe beelden van Mexico begeleiden de vertellingen van Miriam en Adela over hun eigen ervaringen met kidnapping, corruptie en verdwijning. In deze audiovisuele trip komt Huezo tot de kern van hun pijn. Het net zo bedwelmende als ontroerende Tempestad is de Oscar-inzending van Mexico.

 

Deze filmvertoning maakt deel uit van het randprogramma van de expositie SHRINKING SPACE – We Are All Human Rights Defenders #2. Justice and Peace Nederland verzorgt een inleiding en bezoekers van de film kunnen deelnemen aan een rondleiding door de tentoonstelling.

 

 

Catch-up & Curry @ Nutshuis Cinema

 

 

Leuk ! Je kan niet alleen op iedere woensdagavond film kijken in Het Nutshuis, maar ook genieten van heerlijke wisselende curry gemaakt door Juni Lekkernijen in ons café. Film & curry is een ideale combinatie voor een avondje uit. Je koopt online al een combi-ticket voor € 12,50 en aan de deur € 15,00. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen een kaartje te kopen voor de film (€ 5,00).