Its all about food

Talkshow Food for Thought

Wat ligt er over vijftig jaar op ons bord? Eten we biefstukjes uit een laboratorium, complete gerechten uit een 3D-printer? Wat valt er te winnen op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie? En wat is de emotionele houding van de consument tegenover de huidige en toekomstige ontwikkelingen?
 
Tijdens een culinair aangeklede talkshow ontvangt presentator Wilbert van de Kamp (bekend van de Amsterdamse programmaserie ‘Als Warme Broodjes’) uiteenlopende gasten die zich bezighouden met ons voedsel van de toekomst. Onder hen food designer Chloé Rutzerveld die design, wetenschap en technologie combineert in projecten met als doel het efficiënter, gezonder en duurzamer maken van onze voeding. Zo onderzocht ze onder meer de mogelijkheden van de 3D-printer in het project Edible Growth en ontwikkelde ze een groentestroopwafel.
 
Chloé Rutzerveld deelt een belangrijke missie, het duurzamer maken van onze voeding, met de tweede gast: Peter Verstrate. Hun aanpak is echter heel verschillend. Peter Verstrate, afgestudeerd aan de opleiding Food Technology in Wageningen, ontwikkelde met professor Mark Post de eerste hamburger gemaakt van kweekvlees. In 2016 hebben zij samen MosaMeat opgericht, een bedrijf dat zich richt op onderzoek naar en ontwikkeling van kweekvlees.
 
 

Food historica Charlotte Kleyn duikt speciaal voor deze avond in de geschiedenis van het nadenken over het voedsel van de toekomst en laat zich hierbij inspireren door een futuristisch kookboek uit de jaren 20.
 

Juni Café trakteert de bezoeker tijdens de talkshow op een aantal verrassende ‘hapjes van de toekomst’: van finger food in experimentele vormen tot en met insecten en zeewier.
 

Kassa en café zijn geopend vanaf 19.30 uur.
 
 
Foto: Chloé Rutzerveld