Gesprek/discussie

Kamera Kultura

Sluit de maand af met Kamera Kultura en laat je voeden door actuele thema´s rond kunst, wetenschap, politiek en maatschappij, pakkende optredens en een altijd verrassend brunchbuffet van Juni Café!

 

‘Vers’ voedsel komt tegenwoordig vooral van ver. De Urban Farmers begrijpen dat niet. Daarom zijn ze de Fresh Revolution gestart waarmee ze het ‘ongezonde’ systeem eens flink op de schop willen nemen.

 

In plaats van boeren ver weg groenten te laten verbouwen en bevroren vis in te vliegen vanuit het buitenland, lijkt het hen namelijk veel logischer, gezonder, verser en duurzamer om voedsel daar te verbouwen waar mensen wonen: dicht bij mensen, in steden. Zo willen ze stimuleren dat meer mensen weer weten wat ze eten en dat voedselproductie weer onderdeel wordt van het dagelijks leven. Jellie gaat in gesprek met Yarella van de Urban Farmers.

 

 

Studio Barbara Vos, is een zelfstandig bedrijf op het gebied van product en interieurdesign. Sinds 2010 is de studio gevestigd in het industrieel Binckhorst-gebied,  Den Haag. Studio Barbara Vos adviseert, ontwerpt, ontwikkelt en maakt functionele, duurzame, consumentenproducten. De producten (eigen ontwerp of in opdracht van bedrijven en particulieren)  kunnen variëren van breiwerk, verlichting, juwelen, speelgoed, tegels, zelfs complete interieurs. Ze staat bekend om haar speelse ontwerpen en hergebruik van materialen. Jellie gaat met haar in gesprek over haar werk.

 

 

Muziek van Willem van Ekeren: piano &  Carolien Devilee: alt-mezzo Franse Chansons uit  diverse decennia van de 20e eeuw.

 

 

Tekening: Jose Raayman

 

Jente Jong schrijft zolang ze zich kan herinneren. Tijdens de schrijflessen aan de Theater Academie kreeg ze de mogelijkheid dit talent te ontwikkelen en studeerde af met een eigen geschreven programma. Sindsdien bestaan al haar voorstellingen uit eigen teksten.
In augustus 2017 verscheen haar  debuutroman Het intieme vreemde bij Uitgeverij Querido. Als Sarah haar moeder eindelijk gevonden denkt te hebben, kan ze niet langer op toneel staan. Ze eigent zich een nieuwe rol toe om dichterbij de vrouw die haar moeder is te komen. Want als je ergens maar hard genoeg in gelooft, wordt het vanzelf een waarheid.

 

Jente komt voordragen, lezen en vertellen.

 

 

Foto: Acteurspot