cultureel café

Kamera Kultura

Jellie Brouwer (NTR Kunststof) zet met interessante gasten haar tanden in actuele thema´s rond kunst, wetenschap, politiek en maatschappij. Verder muziekoptredens, previews en een speciale plek voor het korte verhaal. Bovendien draait Juni ter plekke een lekkere brunch in elkaar in Juni Café met verse lekkernijen, koffie en thee.
 
Suki de Boer is promovendus aan de VU en werkzaam bij het wereldberoemde designbureau Droog. Droog werd in 1993 opgericht om design te benaderen vanuit een alledaags perspectief in plaats van als hoge kunstvorm. Momenteel ontwikkelen zij een model voor een toekomstige stad gebaseerd op dromen en wensen van bewoners. Jellie gaat hierover met hem in gesprek.
 
Olivier Willemsen  groeide op aan een sloot in het dorpje Haps nabij de grens met Duitsland. Hij woont nu in Amsterdam, en schrijft verhalen en artikelen. Zijn debuutroman Morgen komt Liesbeth verscheen eind 2014 bij uitgeverij De Harmonie. Zijn tweede roman verschijnt in het najaar van 2016. Hij ontving hiervoor de talentbeurs van het Nederlands Letterenfonds. Een kort verhaal van zijn hand.
 
De Amsterdamse Rajae El Mouhandiz is vorig jaar voor de zevende keer op rij genomineerd als één van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld. De lijst is gepubliceerd door een instituut in Jordanië en de Verenigde staten en wordt aangevoerd door de koning van Saudi-Arabië, Abdullah bin Abdul Aziz al Saud. Ze is zangeres, dichteres, componist/producer en oprichter van een eigen platenlabel: Truthseeker Records. Haar muziek is een grensverleggend mélange van diepe zwarte soul, pop, rock, jazz en drum ‘n bass. Maar ze verloochent zeker ook haar Noord-Afrikaanse roots niet. Tijdens Kamera Kultura treedt ze op, bij mooi weer, in de tuin.
 
Momenteel is het niet mogelijk om online kaarten voor onze programma's te kopen of kaarten te reserveren. Een half uur voor aanvang van een programma is de kassa open en u kunt dan een kaartje kopen. Of maandag tot en met zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur bij de receptie van Het Nutshuis.