Het Nutshuis

Zomerfilms in de buitenlucht

Openluchtfilms 2014 in het centrum van Den Haag

In juli en augustus films kijken in de buitenlucht in Het Nutshuis en het Humanity House

Droom weg onder de sterrenhemel met drie Amerikaanse cultfilms uit drie verschillende decennia die je gezien móet hebben!

 

 

 

 

 

Zaterdag 10 augustus trappen we af met Alien – Ridley Scott (USA, 1979, 117 min.)

 

Op zaterdag 17 augustus draait de tweede film, The Conversation – Francis Ford Coppola (USA, 1974, 113 min)

 

De laatste uit de reeks meesterwerken is Blue Velvet - David Lynch (USA, 1986, 120 min) en draait op zaterdag 24 augustus. 

 

En ter afsluiting van de zomer  29 t/m 31 augustus het heerlijke PLUK DE NACHT – OPEN AIR FILM FESTIVAL.

 

Het enige echte openlucht film festival van Nederland bestaat 10 jaar. Om dit te vieren komt het PLUK DE NACHT – OPEN AIR FILM FESTIVAL dit jaar ook naar de TUIN van het Nutshuis in Den Haag.

 

 

Pluk de Nacht is uitgegroeid tot een laagdrempelige ontmoetingsplaats en mengt de vertoning van niet eerder in Nederland uitgebrachte films met kunst, eten, drinken en feestjes. De eigenzinnige artistieke programmering is ieder jaar weer erg verrassend. Zo komt er bij Pluk de Nacht van alles voorbij: van animatie tot roadmovie, van tragische plattelands documentaire tot absurde romantische komedie. Deze unieke formule, strandstoeltjes, warme dekentjes en de vuurkorven zorgen elke jaar weer voor een intense gezamenlijke filmervaring in een intieme en onvergetelijke sfeer. 

 

DO 29 AUG LET THE RIGHT ONE IN

 

VR 30 AUG DEAD MAN'S SHOES

 

ZA 31 AUG VERRASSINGSFILM!! (De beste film van het Pluk de Nacht Open Air Film Festival 2013, check het programma op www.plukdenacht.nl voor een hint)

 

Kaarten

De films beginnen zodra de zon onder gaat (rond 21.30 uur) en de toegang is €8,50. 

Binnenkort zijn er vrijkaarten te winnen via Facebook, houd het dus in de gaten en like Het Nutshuis.

Voor het volledige programma en reserveringen: http://www.nutshuis.nl/agenda

 

 

Combi-tickets met Het Humanity House

Het Nutshuis is dit jaar niet de enige die tijdens de zomer de buitenlucht opzoekt. Ook het Humanity House screent films onder de sterrenhemel. Op donderdagen vanaf 18 juli tot en met 22 augustus screenen zij o.a. Slumdog Millionaire en Cicade de Deus.

 

Voor €10,- heb je een combi-ticket en kan je zowel een avond naar het Humanity House als een avond naar Het Nutshuis. Combi-tickets voor de zomerfilms zijn te koop via de kassa van Het Nutshuis en het Humanity House en online te bestellen. Kijk voor het volledige programma op: http://www.humanityhouse.org/nl/museum-agenda/bios-in-de-buitenlucht-1 

 

  

Buiten de programma’s om is de Nutstuin geopend voor publiek. Op het rustige terras of op een kleedje op het gras is het heerlijk toeven in de zon. De appels en pruimen mogen worden geplukt en voor hen die een dagje buiten willen werken is Wifi beschikbaar. De Nutstuin is het gehele jaar gratis toegankelijk op ma t/m vrij van 10-17 uur (niet op feestdagen). De ingang is aan de Jan Hendrikstraat naast het Ibishotel of via de hoofdingang van Het Nutshuis. Honden zijn niet toegestaan.