EXPERIMENT

One (Wo)Man Show met Taher Najib

Dancing on the Edge

 

In september gaat de gloednieuwe programmaserie One (Wo)Man Show van Dancing on the Edge van start in De Balie en Het Nutshuis: een reeks solovoorstellingen van spraakmakende en prominente podiumkunstenaars uit het Midden-Oosten en Noord Afrika op het snijvlak van theater en politiek. Palestijnse toneelschrijver en acteur Taher Najib is met zijn lecture-performance Political Theatre te zien in Het Nutshuis op 27 september.

 

In Political Theatre combineert Taher Najib pakkende scènes en monologen uit eigen werk tot een statement over politiek theater. De vraag ‘schrijven toneelschrijvers politiek theater omdat we omgeven worden door een politieke atmosfeer, of creëren wij die atmosfeer met ons politieke werk?’ staat hierbij centraal. De geboren verteller geeft ook fris commentaar op Grote Onderwerpen als het Israëlisch-Palestijns conflict, de impact van 9/11, de Westerse perceptie op de Arabische identiteit, de Arabische Lente en de Nederlandse samenleving.

 

Na deze lecture performance gaat Najib onder leiding van Cissie Fu (werkzaam op het gebied van politieke theorie aan het LUC in Den Haag) in gesprek met het publiek, waaronder diverse gasten die zich verhouden tot politiek en/of geëngageerd theater.

 

Over Taher Najib
Taher Najib komt uit Um el Fahm en speelde diverse belangrijke rollen in Palestijnse theaterproducties en films. Zelf schreef hij onder meer  het theaterstuk ‘In Spitting Distance’, dat de eerste prijs won van het Theatronetto Festival in Tel Aviv en later in meerdere talen is opgevoerd  in diverse steden over de wereld. Tijdens het Dancing on the Edge Festival 2009 was de lecture-performance ‘In Spitting Distance’ een groot succes.  Najib staat bekend als een geëngageerde en onorthodoxe theatermaker die niet bang is vuile handen te maken en het debat niet schuwt.
 

Over Dancing on the Edge
Dancing on the Edge presenteert hedendaagse kunst en cultuur uit het Midden-Oosten met een focus op podiumkunst, film en multimedia-installaties. Hoogtepunt vormt het tweejaarlijkse festival in verschillende Nederlandse steden. Daarnaast organiseert Dancing on the Edge door het jaar heen o.a. performance tours, workshops, coproducties, filmvertoningen en debatten, zowel in Nederland als in het Midden-Oosten. Meer informatie over Dancing on the Edge: www.dancingontheedge.nl

 

Programma wordt mede mogelijk gemaakt door Mediterranean Crossing