Dag in de Branding / TEST Extra:

Rites for a New Utopia

Kaarten aan de kassa verkrijgbaar
 
 
Met werk van:
Horst Rickels, Ángel Faraldo, Lars Kynde, Mariska de Groot, Matteo Marangoni and Dieter Vandoren
 
Programma:
 
19:00 – 19:30 two works for carillon by Lars Kynde and Ángel Faraldo, performed by Gijsbert Kok
 
19:30 – 21:30  installation Quiet Before the Storm by Matteo Marangoni
 
22:00 – 22:45  performances by Ángel Faraldo, Mariska de Groot, Matteo Marangoni, Dieter Vandoren
 
22:45 – 23:30 Partita for Variable Air Compression by Horst Rickels
 
 
 
Utopieën zijn per definitie plekken die niet bestaan. Desondanks zijn er hele werkelijke overblijfselen van utopische projecten uit het verleden die nog steeds onze verbeelding en verlangens beïnvloeden. Radicale kunstpraktijken hebben vaker de sociale en materiele produktiemethoden gezien als een speelveld voor bredere maatschappelijk verandering.
 
Rites for a New Utopia is een theatraal evenement dat voortkomt uit twee verlangens: de droom om de traditionele hiërarchieën en rigide scheiding tussen componist, uitvoerder, instrumentmaker en publiek te negeren en de ambitie om terug te gaan naar de vroegere eenheid van de kunsten door beeld, geluid, ruimte, beweging en het lichaam te verenigen in de esthetische ervaring.
 
Het programma zal bestaan uit nieuw werk voor het 17e eeuwse carillon van de Grote Kerk van Lars Kynde. Het werk van Lars zal electroakoestisch worden verwerkt door Ángel Faraldo binnen in de Grote kerk. Verder zijn er site-specific performances met nieuwe instrumenten en geluidssculpturen van Mariska de Groot, Matteo Marangoni en Dieter Vandoren. De avond wordt afgesloten met een speciale uitvoering van Partita for Variable Air Compression van Horst Rickels. Dit Nederlandse geluidskunstwerk werd voor het eerst opgevoerd in Den Haag in 1989 en zal nu opnieuw worden uitgevoerd door Rickels op zijn zelfgemaakte orgel Mercurius Wagen.
 
Rites for a New Utopia wordt gepresenteerd door het kunstenaarscollectief platform iii in samenwerking met Het Nutshuis. Het programma is onderdeel van de viering van het 25 jarig bestaan van de ArtScience Interfaculty. Het programma wordt mogelijk gemaakt met de aanvullende steun van Dag in de Branding, de Gemeente Den Haag, het Prins Bernard Cultuurfonds en Danish Arts Foundation.