Open Air

Rocket Cinema

THE PARTY vs JOB CHAJES BAND UITVERKOCHT

Voor deze voorstelling zijn geen kaartjes meer beschikbaar.  Door de weersomstandigheden zal de film binnen vertoond worden in de Bankhal.

 

Blake Edwards (USA, 1968, 99 min.)

'You’ll never work in Hollywood again! - Does that include television, sir?’ In THE PARTY weet de pijnlijk beleefde, beetje naïve Indiase acteur Hrundi V. Bakshi (Peter Sellers) een hele filmproductie te verstieren. Wanneer Bakshi wordt ontslagen belandt hij door een misverstand op de gastenlijst van een sjiek feestje voor Hollywood filmbonzen. Hoffelijk en subtiel saboteert de Indiase acteur ook hier de avond van de vele gasten. Hij wordt bijgestaan door een hilarisch dronken butler. Regisseur Blake Edwards begint met cocktail muziek rinkelend op de achtergrond terwijl iedereen beleefd knikt als Sellers’ schoen door de waterval in de woonkamer drijft. In het eerste deel van de film komen de gebeurtenissen nog pijnlijk dicht bij die van het normale leven, maar geleidelijk escaleert deze humoristische cult klassieker van krankzinnigheid in pure chaos, met vele liters zeep en een geschilderde babyolifant

 

JOB CHAJES BAND

De JOB CHAJES BAND bestaat uiteraard uit Job Chajes + een aantal muzikanten voornamelijk uit de Nederlandse jazz scene. JOB CHAJES is altsaxofonist gespecialiseerd in klezmer maar met een enorme passie voor jazz. Door invloeden van Zigeunermuziek, rap en vooral jazz is de sound van Job Chajes niet eenvoudig in een hokje te plaatsen. Een nieuwe soundtrack bedenken voor de film THE PARTY is voor Chajes een uitgelezen kans om weer eens vol passie met z’n vrienden uit de jazz wereld aan de slag te gaan. De exacte samenstelling van de band zal later op de website van Het Nutshuis worden aangekondigd.

 

Dit jaar voor het eerst in de tuin van Het Nutshuis in Den Haag: ROCKET CINEMA - een serie indrukwekkende cult klassiekers waarvan de nieuwe soundtrack ‘live’ wordt uitgevoerd door vermaarde DJ’s en muzikanten.