Open air

Rocket Cinema

BARBARELLA vs DJ HEPCAT UITVERKOCHT

VOOR DEZE VOORSTELLING ZIJN GEEN KAARTEN MEER BESCHIKBAAR

 

 

 

Roger Vadim (USA, 1968, 98 min.)

In de verre verre toekomst wordt een zeer sensuele vrouw: BARBARELLA, Queen of The Galaxy opgeroepen door de president van planeet Aarde om de jonge wetenschapper Duran Duran te stoppen met zijn plan om de wereldvrede te verstoren. De verleidelijke BARBARELLA trekt ten strijde in een futuristisch met tapijt beklede ruimteschip, niet met bombardementen of ander wapengekletter, maar door de verschillende karakters die haar moeten helpen, licht erotisch maar altijd ruimhartig te belonen voor hun diensten. De zoete sfeer, de naïviteit, de bijna onschuldige verkenning van de seksualiteit zijn besmettelijk. BARBARELLA kenmerkt zich door de hoeveelheid eye candy waarvan, naast de enorme decors, het meeste afkomstig is van de legendarische Jane Fonda. Tijdens het verzet tegen de oorlog in Vietnam stond ze op de barricaden als ‘Hanoi Jane’, frontvrouw van de anti-oorlogsbeweging. In de jaren tachtig was ze plotseling een bonkige, broodmagere fitness-koningin, haar eerste video met fitness-oefeningen is de best verkochte aller tijden. De onnavolgbare gewichtloze striptease waar de film mee begint is ongetwijfeld de meest erotische openingsscene van de filmgeschiedenis en het feit dat Fonda bloot op het affiche stond, leidde natuurlijk tot razernij in conservatieve kringen en droeg enorm bij aan de legendarische status van deze sci-fi cult klassieker.

 

DJ HEPCAT

DJ HEPCAT is een vrouwelijke DeeJay afkomstig uit kunstkringen. Ze bedient zich van breakbeats en future funk. Hepcat onderscheidt zich met thema-nachten waarin zij op Braziliaanse, Aziatische, Afro Amerikaanse en/of Afrikaanse muziek geïnspireerde platen mixt, niet zelden begeleid door live-muzikanten. Ook het verzorgen van soundtracks voor theater, film en/of reclameproducties behoort tot haar specialiteiten. Haar future funk sound samen met haar buitengewone affiniteit met de Queen of the Galaxy: BARBARELLA, beloofd het een spannende maar zeker ook een spetterende avond te worden.

 

Dit jaar voor het eerst in de tuin van Het Nutshuis in Den Haag: ROCKET CINEMA - een serie indrukwekkende cult klassiekers waarvan de nieuwe soundtrack ‘live’ wordt uitgevoerd door vermaarde DJ’s en muzikanten.