Test Extra - 31 jan 2014

Experiment

Biographieën kunstenaars

Random Creations is een studio voor empowerment en trivialisering van de huidige tijd, waarmee Moritz Geremus ons idee van de 21ste eeuw wil verbeelden en afbreken door media en producties in een stedelijke omgeving voor iedereen toegankelijk te maken.
randomcreations.org
 
 
Trickster ON:OFF
 
TRICKSTER (2008, Rotterdam) creëert performances, installaties en mixed media. Door het dagelijks leven als onderwerp te kiezen en te reageren op de esthetiek van alledag, creëert TRICKSTER werk waarin creatieve maar nooit vrijblijvende spelletjestactieken worden toegepast. Spelen is een ernstige zaak: tijdens het spel gelden andere regels dan in het dagelijks leven en eenvoudige voorwerpen krijgen een verrassende betekenis. Belangrijke culturele opdrachten kunnen maar beter niet aan TRICKSTER worden toevertrouwd.
 
TRICKSTER bestaat uit vijf kunstenaars:
Nina Boas (performance kunstenares)
Barbara Ellison (beeld- en geluidskunstenares)
Martine van Ditzhuyzen (actrice en poppenspeelster)
Ieke Trinks (performance kunstenares)
Nathalie Smoor (mimespeelster/actrice)
Marielle Verdijk (scenografe)
www.tricksterspace.org
 
Gaby Felten
Gaby Felten is performance kunstenares en filmmaakster. Ze  richt zich op situaties uit het dagelijks leven, waarin arbeid, vervreemding en identiteit een sleutelrol vervullen en doet dat op speelse en soms ironische wijze. Met haar werk slaagt ze erin serieuze onderwerpen met gevoel voor humor te benaderen en diepte te brengen in situaties die op het eerste gezicht onbelangrijk of alledaags lijken.
www.gabyfelten.com
 
 
Mounds (2013)
 
Mounds is zowel een live performance als een livestream kunstwerk. Het roept de vraag op hoe wij iets zien wat zich voor onze ogen afspeelt en hoe dat verandert als we ernaar kijken op een beeldscherm.
 
 
Ronald Schelfhout
Het werk van Ronald Schelfhout omvat het opbouwen, afbreken en renoveren van onze wereld om mensen verborgen lagen, verbanden en plaatsen te laten ervaren. Dit resulteert in een combinatie van performance, video en installatie. 
 
Ji Youn Kang
Ji Youn Kang (Seoul, Korea, 1977) is een in den Haag wonende freelance componiste en geluidskunstenares. Na haar studie Compositie aan de Chu-Gye Kunstacademie in Zuid-Korea, verhuisde ze naar Nederland en behaalde ze zowel haar master Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium als een master Compositie aan het Conservatorium van Amsterdam.
 
Ze is vooral geïnteresseerd in het scheppen van haar eigen muzikale taal, met als uitgangspunt de Koreaanse traditie en culturele elementen uit Koreaanse muziek, maar ook met nieuw gecreëerde klanken. De meeste van haar muziekstukken zijn gecomponeerd op basis van de riten uit het Koreaanse sjamanisme en geschreven voor het Wave Field Synthesis systeem in den Haag (192 luidsprekers), waarmee de relatie tussen muzikale en fysieke ruimten wordt onderzocht. Daarnaast heeft ze Live Electronic muziek gecomponeerd/uitgevoerd voor zowel traditionele als  eigentijdse instrumenten, waarin analoog en digitaal geluid wordt gecombineerd en vooral de primitieve, opzwepende ritmische elementen en luidruchtige klanken van Koreaanse rituele muziek worden verkend.
 
Haar composities zijn op diverse podia en festivals ten gehore gebracht, waaronder La Biennale di Venezia(IT), Gaudeamus Muziekweek(NL), Sonic Acts(NL), STRIP(NL), SICMF(KR), Sonar(ES), Synthèse(FR), TodaysArts(NL), MISO(PT), en Festival de Música(ES).
 
http://www.kingeve.com