Nutstuin

Tuinprogramma

De Nutstuin: summer in the city!

Concerten, cinema, streetfood, sport, expo én ontspanning – onze Nutstuin bloeit, bruist en swingt deze zomer volop! In een decor van bijenkasten, een vijver vol lelies en een biologische moestuin vind je bovendien het ideale terras van Juni Café, voor een vers ontbijt, uitgebreid lunchbuffet en borrel.

 

JUNI Tuinprogramma:

 

17 juni: Slagwerkgroep Den Haag opent de City of Sounds Expositie met een tuinconcert

24 juni: Kinderworkshop muziek – Van lawaai tot muziek -  Kan lawaai muziek worden?

24 juni: Struinen door de Haagse tuinen

24 juni: Familie tuinconcert

25 juni: Kamera Kultura:  In juni gaan we weer de buitenlucht opzoeken, heerlijk aan picknicktafels in het zonnetje. Houd de agenda in de gaten voor de gasten.

 

JULI Tuinprogramma:

 

In de Nutstuin zit je op de eerste rang bij drie zomerse beiaardconcerten op vrijdagmiddag. De klassieke concerten zijn heel goed te volgen in de luwte van de tuin waarin het stadsrumoer volledig wegvalt. Onze eigen Haagse stadsbeiaardier Gijsbert Kok bijt samen met de Amerikaanse saxofonist Harry Cherrin het spits af. Op hun programma staat onder meer Bachs ‘Partita voor vioolsolo BWV 1001’.

 

            

De eerste zaterdag van juli starten we met het Duitse Alegrias Gitaartrio. Dit trio debuteert in Nederland met muziekstijlen die uitstekend klinken in de zwoele buitenlucht. Van tango en flamenco tot verrassende filmmuziek en klassiek repertoire van onder anderen Grieg en Tsjaikovski.

 

 

Een week later, op 8 juli begroeten we het New European Ensemble. Dit jaar spelen zij Franse, Spaanse en Zuid/Amerikaanse werken van componisten als Villa/Lobos, Ibert en Françaix. Op 26 augustus komen zij nog een keer terug.

 

 

 

Voor de kunstliefhebber is er op 7 juli weer HOOGTIJ, de culturele route langs kunstenaarsinitiatieven, galeries en kunstinstellingen.

Start je Hoogtij-route om 18.00 uur in de Nutstuin, met een biologische maaltijd van het Juni Café, een bezoek aan onze exposities City of Sounds en Elke dag verjaardag en een performance door Nicola Unger.

De van oorsprong Duitse theatermaker, die ook experimenteert met installaties, video’s en publicaties, is geïnteresseerd in het menselijk denkproces. Tijdens Hoogtij brengt ze een performance over ouder worden en de veranderende werelden tussen generaties. Eerder werk van Unger was te zien in onder meer Kampnagel (Hamburg), Sophiensaele (Berlijn), Vooruit (Gent), TENT. (Rotterdam) en de Rotterdamse Schouwburg.

 

 

 

AUGUSTUS: Senses of Cinema: openluchtbios, concert & streetfood

 

Deze zomer prikkelt Het Nutshuis alle zintuigen in het open air-programma Senses of Cinema. Vier films waarin muziek een onmiskenbare rol speelt, gaan gepaard met vier live muziekoptredens én vier verse en verrassende buffetten van Juni Café. Film, muziek en streetfood in onze beschutte en sfeervolle Nutstuin. Hoe kun je een zwoele zomerse avond beter doorbrengen?

 

Niet alleen de filmgenres in deze zomerserie lopen sterk uiteen, ook de muzieksmaken:

 

 

Zaterdag 5 augustus: Een vrouwelijke jazzband is het ontsnappingsmiddel van twee mannen op de vlucht in Billy Wilder’s komedieklassieker Some Like It Hot, waarin Marilyn Monroe de sterren van de hemel speelt.

 

 

Zaterdag 12 augustus: Twee Poolse jongens verliezen zich in eindeloze, doorgesnoven nachten op allerlei house/techno-feesten in de fenomenale hybride documentaire All These Sleepless Nights van Pools wonderkind Michal Marczak.

 

 

Zaterdag 19 augustus: Een Afro-Amerikaanse huurmoordenaar van de Italiaanse maffia neemt zijn toevlucht in hip hop in Jim Jarmusch’ New York-epos Ghost Dog: The Way of the Samurai.

 

 

Zaterdag 26 augustus: Britse rebel Alex Cox bracht samen met Nederlands cameraman Robby Muller een punksensibiliteit naar Los Angeles in het magisch, realistische en hilarische Repo Man.

 

 

 

We hebben gratis Wifi en een watertap. De poort in de Jan Hendrikstraat is open van maandag t-m vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur.
 

 

Tot ziens in de Nutstuin!

 

Het Nutshuis & social media
Wil je een kijkje achter de schermen? Altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes? Of kans maken op gratis kaarten voor o.a. Senses of Cinema? Like of volg Het Nutshuis op Facebook of Instagram!
www.facebook.com/hetnutshuis | www.instagram.com/nutshuis

 

Foto: Eva Rietbergen