Fotoboek! 2013

Oproep

Advies op niveau tijdens Fotoboek!

 
Vanaf vandaag kan iedereen met een plan of met een behoefte aan advies zich inschrijven voor de Fotoboek! Speeddates op 17 februari. We hebben vijf experts bereid gevonden om iedereen die daar behoefte aan heeft van advies te voorzien. Schrijf je in (er zijn maar weinig plekken, dus doe het snel) en je kan met iedere expert vijf minuten in gesprek. De speeddates vinden plaats tussen 13.30 en 14.30.
Schrijf je in door een mail te sturen aan: zweers@nutshuis.nl.
 
De experts zijn:
 
Teun van der Heijden
Teun van der Heijden is een vooraanstaand ontwerper van fotoboeken. Vanuit zijn in Amsterdam gevestigde bureau Heijdens Karwei werkt Van der Heijden onder meer voor de organisatie van World Press Photo, het Fotofestival Naarden en Amnesty International. Van der Heijden werkte de afgelopen jaren samen met gereputeerde fotografen als Kadir van Lohuijzen en Stanley Greene en won tal van internationale prijzen voor zijn bijzondere ontwerpen.
 
Hester Keijser
Hester Keijser is schrijver en foto specialist. Ze is op het moment de creative director van East Wing, een internationaal platform voor fotografie in Doha. Sinds 2006 is zij de drijvende kracht achter de invloedrijke foto blog Mrs. Deane. Samen met Joerg Colberg zit Hester ook achter The independent Photo Book blog. Ze werkt vanuit Den Haag.
 
Welmer Keesmaat
Welmer Keesmaat is oprichter, redacteur en vormgever van YVI Magazine. YVI Magazine is een vaktijdschrift op het gebied van visuele cultuur. In november won Welmer nog de AICA Oorkonde.
De jury prijst Keesmaats ‘doorzettingsvermogen, kwaliteitsbesef en natuurlijkheid die men in Nederland zelden ziet. De lichtheid en frisheid die hem als jonge redacteur/ondernemer aankleeft, is een kwaliteit die hij ook aan het blad weet mee te geven. Het lijkt vooralsnog niet al te gewaagd te veronderstellen dat YVI Magazine mettertijd in het rijtje van Nederlands beste vaktijdschriften op het gebied van visuele cultuur zal worden opgenomen.’
 
Roy Cremers
Roy studeerde communicatie- en informatiewetenschappen en kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij was stafmedewerker bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst en is initiator van VoordeKunst, het eerste Nederlandse crowdfunding platform voor kunstprojecten.
 
Francine Mendelaar
Al 40 jaar kunnen kunstenaars een beroep doen op het Materiaalfonds. Kunstenaars en vormgevers kunnen renteloos geld lenen voor de realisatie en presentatie van artistieke projecten. Directeur van het fonds is Francine Mendelaar.